Club-update / Nieuwsbrief

Club-update / Nieuwsbrief

Beste leden en ouders,

Wij hebben in deze club-update een aantal zakelijke mededelingen én een aantal leuke aankondigingen. Lees hem vooral goed. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Jaarvergadering, Grote clubactie, North Sea Cup, Bestuursleden, Train(st)er, Locatie De Drempel, Opzeggen?, Wachtlijst, SponsorKliks, Wist u dat …, Vertrouwenspersoon.

JAARVERGADERING

Graag nodigen wij u uit voor onze algemene ledenvergadering (ALV) op dinsdag 2 april 2019 om 20:00 in de Drempel, aan de Mgr. van Leeuwenlaan 7 te Hillegom.

Tijdens deze ledenvergadering zullen wij onder andere het jaarverslag over 2018 bespreken en vooruitblikken naar 2019. Het jaarverslag zal vanaf 26 maart online in te zien zijn via onze website: www.jahnhillegom.nl

GROTE CLUBACTIE

Ieder jaar doen we mee met de grote clubactie, waarbij loten verkocht worden en de club een groot deel van de opbrengst krijgt. In 2018 zijn er 1006 loten verkocht, met een totale opbrengst van € 2.414,40 voor Jahn! Inmiddels is dat geld grotendeels uitgegeven. De nieuwe (span)brug voor turnen is gekocht en in gebruik genomen en voor het nieuwe RG-tapijt lopen er diverse offertes.

En zoals ieder jaar mogen de top-verkopers mee met een ‘springuitje’! Dat hebben we inmiddels gepland op 9 maart. De absolute topverkoper dit jaar was Hailey van Vuuren met een geweldig aantal van 78 verkochte loten.

NORTH SEA CUP

Op zaterdag 8 juni 2019 zal Jahn voor de tweede keer de North Sea Cup organiseren: een internationaal RG-toernooi. Dit vindt plaats in sporthal de Vosse in Hillegom, zéker een evenement om even een kijkje te nemen! Vorig jaar waren er naast verschillende Nederlandse clubs, ook verenigingen te gast uit onder andere Spanje, Duitsland, België, Kroatië en Rusland.

BESTUURSLEDEN

Jahn is op zoek naar verschillende nieuwe bestuursleden. Dit hoeft u geen zeeën van tijd te kosten! We zijn op zoek naar de volgende functies:

Secretaris. We zijn voor de functie van secretaris op zoek naar een betrokken lid of een ouder die onze club wil ondersteunen. Dit houdt onder andere in dat u elke zes weken de vergadering bijwoont, agenda en notulen opstelt en de e-mailbox beheert.

Aanspreekpunt turnen. Binnen ons bestuur hebben de verschillende bestuursleden hun eigen ‘richting’. De een richt zich meer op de ondersteuning van de RG-groepen, de ander op de volwassenen, en we zoeken nog iemand die zich voornamelijk wil richten op de turngroepen.

Penningmeester. De penningmeester heeft bij het aantreden aangegeven het ‘een jaar of drie’ te willen doen. Inmiddels zit die termijn erop. We zijn op zoek naar iemand die op termijn deze taak op zich wil nemen, na een inwerkperiode!

Meer informatie met een taakomschrijving op: www.jahnhillegom.nl/bestuursleden-gezocht/

Neem contact op met bestuur@jahnhillegom.nl voor meer informatie!

TRAIN(ST)ER

Voor de turngroepen zijn we voor het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe recreatie-train(st)er! Kent u iemand die hierin geïnteresseerd is of wilt u eens rondvragen in uw netwerk? Graag!

LOCATIE DE DREMPEL

Het zat er al lange tijd aan te komen: we moeten binnenkort de locatie De Drempel verlaten. Dat is de locatie waar op dit moment onze senioren-uren plaatsvinden. Dit seizoen kunnen we nog volledig afmaken in De Drempel, voor volgend seizoen moeten we een andere locatie vinden. We hebben diverse opties, waarvan we nu aan het kijken zijn wat de meest verstandigste is.

De leden van de uren waar het om gaat, krijgen hierover natuurlijk bericht zodra er meer duidelijk is.

OPZEGGEN?

Wilt u binnenkort geen lid meer zijn van Jahn? Dat vinden wij natuurlijk altijd jammer, wat de reden hiervan ook mag zijn. Wel willen we de regels rondom het uitschrijven benadrukken, zodat hierover geen onduidelijkheden zijn en zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden bij de ledenadministratie van de vereniging (ledenadministratie@jahnhillegom.nl), uiterlijk één maand voor het einde van het seizoen, dus voor 1 juni.
 • Bij uitschrijven ná deze datum is men ook voor het volgende seizoen de volledige contributie verschuldigd.
 • Sportclubs mogen het lidmaatschap stilzwijgend met telkens een jaar verlengen, en ook wij doen dit. Deze regel is er omdat sportclubs veelal een jaar vooruit moeten plannen m.b.t. zaalhuur en lesbezetting.

Dat wil zeggen dat wanneer wij niet voor 1 juni een opzegging hebben ontvangen, het lidmaatschap automatisch met een volledig les-seizoen verlengd wordt. Schrijft u dus niet voor 1 juni 2019 uit, dan loopt het lidmaatschap door tot en met 1 juli 2020 en zult u ook voor het volledige seizoen de contributie moeten betalen.

De regels zijn altijd terug te lezen op www.jahnhillegom.nl/uitschrijven en staan ook in het Huishoudelijk Reglement.

WACHTLIJST

Op een aantal turn-uren hebben we inmiddels een wachtlijst. We willen de lessen graag veilig houden én zorgen dat de kinderen genoeg aandacht krijgen en iets kunnen leren. Daarom hebben we een maximum aantal kinderen per lesgroep. Dit aantal is afhankelijk van de leeftijd en het aantal assistenten in de les. Omdat we hierover veel vragen kregen, hebben we op www.jahnhillegom.nl/wachtlijst een info-pagina gemaakt.

Overigens draait ook de Keep-Fit onder leiding van Jolanda als een zonnetje: zo goed dat daar ook niet veel nieuwe leden meer bij kunnen.

SPONSORKLIKS

Nieuw: Jahn doet mee aan SponsorKliks! Alle kleine beetjes helpen, en via SponsorKliks kunnen we als club een extra zakcentje verdienen. Mét jullie hulp, maar dat kost u nauwelijks moeite en géén geld.

Wilt u iets online kopen? Klik via onze SponsorKliks-pagina door naar de webshop waar u wat wilt bestellen. Grote kans dat die ertussen staat, want heel veel bedrijven werken hieraan mee, zowel grote als kleine namen (Bol.com, Mediamarkt, Hema, Coolblue, Blokker, ANWB en veel meer). U vindt onze SponsorKliks-pagina via https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=9261, of ga naar www.sponsorkliks.com, en zoek daar op Jahn Hillegom.

Bestel uw product zoals u dat normaal ook zou doen. Dat kost u precies hetzelfde als normaal. Jahn krijgt nu automatisch een klein percentage van het aankoopbedrag! Meer uitleg via www.jahnhilllegom.nl/sponsorkliks

WIST U DAT …

 • We nu al plannen aan het maken zijn voor 2020?
 • Turn-selectie-trainster Senna zwanger is?
 • We superblij zijn met de nieuwe turn-juryleden?
 • We nog altijd op zoek zijn naar meer juryleden? (meld u bij Theske!)
 • Kim en Sanne hard bezig zijn met de opleiding tot RG-trainster?
 • Sandra door haar gymnastes op haar taalgebruik (opnieuw/overnieuw) gecorrigeerd wordt?
 • Er een nieuwe turn-selectiegroep voor de 6e divisie gestart is?
 • De seniorengroepen veel plezier hebben van de nieuwe zachte roze ballen?
 • We na een half jaar en een aanpassing in de zaal-elektra de tumbling weer kunnen gebruiken? Dat kan rekenen op veel enthousiasme bij de turn(st)ers!
 • De bovenbouw-selectie turnen de nieuwe brug zó lekker vindt turnen dat er al diverse nieuwe dingen zijn gelukt?
 • We nog maar vanaf december meedoen met SponsorKliks, en de teller nu al op zo’n 100 euro staat?

VERTROUWENSPERSOON

Wij willen u er nog even op wijzen dat we twee jaar geleden een vertrouwenspersoon hebben aangesteld: Willianne van Strijen. Als u op enige wijze problemen hebt ervaren, kunt u rechtstreeks contact met haar opnemen via vertrouwenspersoon@jahnhillegom.nl

VRAGEN?

Bedankt voor het lezen van deze club-update! Hebt u vragen, dan kunt u die altijd aan ons stellen. Dit kan via e-mail (bestuur@jahnhillegom.nl) of door het direct aan de train(st)er te vragen.

Deel dit berichtEmail this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook